Wat is – uitleg over snurken

Bent u regelmatig op zoek naar informatie over slapeloosheid, snurken of apneu? Of wilt u nieuwe ontwikkelingen op dit gebied volgen? Dan kunt u op onze website op overzichtelijke wijze informatie vinden over producten, behandelingen en andere wetenswaardigheden die met snurken te maken hebben.

Als u informatie over snurken leest op internet, dan komt u vaak bijzondere termen en afkortingen tegen over dit onderwerp. Onder het kopje ‘Wat is’ op onze site vindt u op alfabetische volgorde de belangrijkste termen en de bijbehorende uitleg. Zo heeft u snel alle informatie op een rij.

Medische termen en afkortingen

U vindt uitleg over de volgende onderwerpen:

  • De benamingen voor de diverse ziektes en aandoeningen die met snurken te maken hebben, zoals apneu, hypopneu, snurken en slapeloosheid
  • De termen voor medische onderzoeken, zoals slaaponderzoek en slaapendoscopie (een onderzoek met een slangetje met camera)
  • De termen voor de operaties en behandelingen tegen snurken, zoals somnoplastiek (gecontroleerde littekenvorming) of de pillar procedure, waarbij implantaten in het gehemelte worden geplaatst
  • Medische termen als ronchopathie, een moeilijk woord voor snurken
  • Veel voorkomende afkortingen, zoals REM-slaap
  • Afkortingen voor producten en middelen tegen snurken, zoals een CPAP-apparaat (dit apparaat is verbonden aan een masker en voorkomt via een constante luchtdruk dat de ademhaling geblokkeerd wordt) en een MRA (een anti-snurkbeugel)

Duidelijke informatie over snurken

Aan snurken is heel goed wat te doen, als de oorzaak maar duidelijk is. Op internet wemelt het van de artikelen over dit onderwerp. Zoekt u een manier om bij ú het snurken te verhelpen of vraagt zich af of er sprake is van apneu, dan kunt u online informatie zoeken en indien nodig een afspraak maken met een arts. Er komen dan flink wat ingewikkelde termen op u af.

In de Wat is-artikelen worden alle termen over snurken en nachtelijke ademhalingsproblemen op een duidelijke wijze belicht. Zo kunt u zich een idee vormen van wat bij u mogelijk de oorzaak is van het snurken. Ook kunt u lezen over de voor- en nadelen van de vele producten en behandelingen tegen snurken.