Logeren, maar last van snurken

Jullie zijn uitgenodigd om na het jubileumfeest van een goede vriend te blijven slapen. De extra logeerkamer staat al op jullie te wachten. Dit is prettig want ’s nachts naar huis rijden betekent bepalen wie de bob gaat zijn die avond. Dat probleem is nu opgelost en het is erg gezellig om de volgende ochtend met elkaar te kunnen ontbijten. Prima geregeld dus. Toch maak je je zorgen, om het snurken.

 

Kaart het aan

Logeren en snurkenSlapen op een ander betekent logistieke beperking. Mochten jij en je partner niet kunnen slapen door het snurken, is het niet mogelijk een andere kamer te betrekken. Ook kan het zijn dat het snurkgeluid door de muren heen te horen is. Een onaangename gedachte. De beste manier om met dit probleem om te gaan, is het bespreekbaar maken. Op een grappige of een serieuze manier, als het maar op tafel komt. Vertel dat je graag blijft slapen, maar dat je je enigszins ongemakkelijk voelt vanwege het feit dat jij, of je partner, snurkt. Alleen al door het te vertellen, valt er een last van je schouders en is het ook mogelijk om de situatie te bespreken. Zo zou jij of je partner bijvoorbeeld in de nacht op de bank in de huiskamer kunnen gaan liggen als slapen onmogelijk blijft. Of kunnen jullie tijdens het ontbijt grappen maken over het zaaggeluid dat die vriend bij het ontwaken hoorde. Maak het bespreekbaar en vermijdt een ongemakkelijke situatie.

 

Oplossing

Voel je je toch ongemakkelijk over het feit dat je bij een ander gaat slapen. Koop dan bijvoorbeeld een hulpmiddel om het snurken tegen te gaan, zoals de anti-snurkbeugel of de pyama met de ingenaaide tennisbal op de rug. Ook helpt het soms om niet teveel alcohol te drinken op de avond zelf, omdat hierdoor de spieren verslappen en dit het snurken bevordert. Oordoppen voor de niet-snurkende partner helpen hem/haar misschien om tijdens die logeernacht wel in dezelfde kamer te kunnen slapen. Dit zijn slechts enkele oplossingen, op deze website zijn nog andere tips te vinden.

 

Thuis slapen is het gemakkelijkst en het fijnst. Logeren is absoluut mogelijk zonder je ongemakkelijk te voelen. Maak het bespreekbaar en bereidt je enigszins voor op de logeerpartij. Hierdoor voorkom je een onaangename situatie. Besef ook dat een meerderheid van de Nederlandse bevolking snurkt. Grote kans dus dat diegene waar jij gaat logeren harder snurkt dan jij of je partner!