Het belang van een goede nachtrust

Mensen slapen gemiddeld acht uur per dag. In die acht uur is het belangrijk dat je helemaal tot rust komt. Je lichaam moet zich herstellen van een drukke dag. Slapen is voor veel mensen de beloning van een harde dag werken. Het is noodzakelijk en lekker bovendien. Op dat soort momenten wil je eigenlijk maar één ding: heerlijk slapen. Maar dat is voor veel mensen niet zo vanzelfsprekend als het zou moeten zijn. Vooral vrouwen hebben veel last van hun snurkende partners.

 

Dingen die je zelf kunt doen

Goed slapenEen aantal opvallende onderzoeken hebben aangetoond dat er een aantal manieren zijn om dit probleem aan te pakken. Allereerst kun je eerder naar bed gaan dan je snurkende partner. Op die manier kun je alvast wat slaap pakken voordat je ronkende partner het bed in kruipt. Het blijkt namelijk dat mensen relatief eenvoudig in slaap vallen met de snurkgeluiden. Het wordt echter pas een serieus probleem als men gedurende de nacht telkens wakker eventjes wakker wordt van het gesnurk van je ‘lieve’ partner. Op dat soort momenten mis je essentiële slaap die je in het vervolg van de nacht niet in zult halen. Daarnaast kun je ook een bed ritueel met je partner afspreken om tot een goede nachtrust te komen. Praat erover met je partner. Maak duidelijk dat het een belangrijk probleem is dat opgelost dient te worden. Je partner zal het altijd begrijpen als je het probleem kalm en overtuigend voorlegt.

 

Eenvoudige oplossingen voor een gezonde nachtrust

Er zijn meerdere manieren om het snurken tegen te gaan, afhankelijk van wat je het prettigst vindt. Allereerst is er de meest eenvoudige – en daarom ook zeer effectieve – oplossing: de anti snurk oordopjes. Deze doe je voor het slapengaan in en je zult weinig tot geen last meer hebben van je snurkende partner! Dan pas merk je hoe belangrijk vast en lekker slapen eigenlijk is. De eerste nacht met de oordopjes voelt als een prachtige vakantie. Je kunt eindelijk ongestoord dromen! Daarnaast is de neusspreider een goede optie. Dit kleine en betaalbare voorwerp plaats de snurker voordat hij of zij naar bed gaat in de neus. Het zal in het begin een beetje onwennig voelen, maar al snel zal het vertrouwd aanvoelen. Daarbij, de glimlach van de partner ’s ochtends, als die eindelijk een hele nacht ongestoord geslapen heeft is natuurlijk onbetaalbaar. Op deze manier kan iedereen elke nacht heerlijk dromen!