Snurken kan erg vervelend zijn. Misschien dat de snurker er zelf weinig of helemaal geen last van heeft, maar de omgeving kan er wel grote moeite mee hebben. Voor jezelf of voor de omgeving zou dit een reden kunnen zijn een manier te vinden om het gesnurk te voorkomen. De ene snurker is de andere niet, snurken is een individueel probleem. Dit betekent dat niet iedere snurker het gesnurk op een zelfde wijze kan aanpakken. Het fijne is dat het zeker wel voorkomen kan worden.

 

Kan ik snurken voorkomen?

Snurken voorkomenJa dus, snurken kan voorkomen worden. Het vereist alleen wel inzet en doorzettingsvermogen omdat het niet alleen een verandering inhoudt op het gebied van slapen. De oorzaak van snurken ligt in het gebied van de keel, mond en neus. Als je slaapt, ontspan je en zou de tong wat weg kunnen zakken en de luchtweg kunnen verkleinen. Je neus kan ook verstopt zijn of er kan sprake zijn van grote amandelen die ervoor kunnen zorgen dat de opening voor de luchtdoorvoer versmald wordt.

Er bestaan dus diverse mogelijkheden rondom de hals en keel die snurken in de hand werken. Tegelijkertijd zijn er een aantal externe factoren waar je zelf invloed op hebt die da kans op snurken kan vergroten.

Leefgewoonte

Door je leefgewoonte aan te passen kan snurken voorkomen worden. Slaapmiddelen, roken en alcohol hebben een spierverslappend effect en hierdoor groeit de kans op snurken. Probeer te stoppen met het nuttigen van die middelen. Lukt dat niet, misschien werkt het voor jou om het samen met een ander te doen? Daarbij is het belangrijk om gezond en regelmatig te eten. Eet zeker geen zware maaltijd voordat je gaat slapen. Tenslotte, beweeg voldoende en zorg dat je gewicht op peil is. Overgewicht zorgt namelijk o.a. voor vetophoping bij de hals en dat verkleind de luchtdoorstroom zodat snurken veel sneller voorkomt. Afvallen is een probleem waar veel mensen ontzettend veel moeite mee hebben, terwijl het eigenlijk heel eenvoudig kan zijn. Sla geen ontbijt over, eet driemaal daags een maaltijd, probeer zo weinig mogelijk tussendoortjes te nemen en drink voldoende koolzuurvrije dranken. Daarbij neem je de trap i.p.v. de lift en fiets je naar je werk. De auto laat je staan. Je zal zien dat je uiteindelijk veel beter voelt. Tegelijkertijd is de nachtrust stukken beter en zal langzaamaan het snurken verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Heerlijk toch!