Snurken kan verregaande problemen veroorzaken. Niet alleen kan het een enorme domper zijn voor de snurker als blijkt dat er een ernstiger lichamelijk probleem achter het gesnurk schuilt. Maar wat te denken van de druk waaronder de relatie kan komen te staan als de partner nacht na nacht wakker ligt door het gesnurk?

Wat kan ik doen om snurken te stoppen?

Snurken stoppenEr bestaan verschillende manieren om snurken te stoppen. Er zijn best veel hulpmiddelen die elk op een andere wijze het snurkprobleem aanpakt. Het aanpassen van de levenswijze kan zeker ook een bijdrage leveren aan het stoppen van het gesnurk. Daarnaast zijn deverschillende manieren anders in duur, ze variëren onder andere van langdurig in gebruik tot het op korte termijn stoppen met roken. Omdat snurken een vervelend probleem is en niet alleen voor de snurker maar zeker ook voor de partner, is een methode welke snel resultaat boekt gewenst. Helaas is het niet eenvoudig om de meest effectieve vorm meteen aan te duiden, er moet gezocht worden naar de manier die voor de snurker het beste werkt. Niet elke snurker is namelijk gelijk en kan op dezelfde wijze geholpen worden.

Snurken tegengaan

De eerste stap kan eenvoudig genomen worden. Door ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk stof, haren van huisdieren en sigarettenrook in huis voorkomt, ben je al preventief bezig de omstandigheden in huis te optimaliseren zodat snurken wordt tegengegaan. De genoemde stoffen kunnen namelijk ademhalingsproblemen veroorzaken en dat werkt snurken in de hand. Ook is het luchten van de slaapkamer een goed initiatief. Er kan ook sprake zijn van een allergie of een verkoudheid, hierdoor is een verstopte neus een feit. Deze kan vrijgemaakt worden door voor het slapen een stoombad te nemen. Dit kan door middel van het nemen van een warme douche maar ook door je hoofd onder een handdoek boven een grote kom met heet water te houden.

Middelen tegen snurken

Op de rug slapen kan snurken veroorzaken, probeer dus op de buik of de zij te slapen.

Een hulpmiddel zou ook soelaas kunnen bieden zoals een speciaal ontworpen hoofdkussen, een neusverspreider of een anti-snurk beugel. Er zijn genoeg opties om een hulpmiddel aan te schaffen, voor elke snurker bestaat een middel dat werkt. Ga aan de slag en vind het middel dat jullie een goede nachtrust kan bezorgen.