Zuivel en snurken

Veel mensen snurken. Toch zullen veel mensen nog niet eens weten dat ze snurken totdat iemand hen dat vertelt, dit is dan meestal de partner. Niemand wil een snurker naast zich liggen en dus wordt er wanhopig gezocht naar een remedie. Omdat snurken meestal ontstaat naar aanleiding van een aantal lichamelijke oorzaken, zal daar in eerste instantie naar gezocht worden. Een verstopte neus, een allergie of misschien een te nauwe doorgang in neus, mond of keelholte kan de oorzaak zijn. Naast de mogelijke oorzaak te vinden in het lichamelijk functioneren, kan de oplossing gevonden worden in de levensstijl. De hoeveelheid beweging, het gewicht, voeding en slaaphouding zijn evengoed van groot belang voor het wel of niet snurken. Een vaak vergeten oorzaak is het verband tussen het nuttigen van zuivel en snurken.

Tips tegen snurken na het drinken van zuivel

Snurken en zuivelZuivelproducten zoals melk en yoghurt zullen ertoe leiden dat er gesnurkt wordt, zeker als er voor het slapen gaan nog wat van gegeten of gedronken wordt. Het tegenstrijdige is dat warme melk wordt geadviseerd als je niet in slaap kan komen, en dat is inderdaad zo. Tegelijkertijd zal die melk ervoor zorgen dat er meer slijmproductie tot stand komt en dat werkt snurken gegarandeerd in de hand. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen maar zeker voor die persoon die al aanleg heeft om te gaan snurken. Eigenlijk is de oplossing vrij eenvoudig: gebruik minder tot geen zuivel meer en zeker niet vlak voordat je naar bed gaat. Tegelijkertijd is het niet verkeerd om ook met andere snurkverwekkers aan de slag te gaan.

Het moet anders

Dus naast het aanpassen van het zuivelgebruik zullen er ook andere veranderingen plaatsvinden. In de eerste plaats is het belangrijk om geen overgewicht te hebben. Is er sprake van overgewicht dan is een dieet én een ander levenspatroon gewenst. Het fijne is dat beide elkaar in de hand werken zodat je eigenlijk maar met 1 ding bezig bent. Je schakelt over op een gezond leefpatroon met gezonde voeding en met voldoende beweging. Dat overgewicht zal dan vanzelf als sneeuw voor de zon verdwijnen. In principe heb je dan al alle factoren aangepakt want bij een gezonde levensstijl hoort niet veel alcohol en dat was nog het laatste waar je iets aan zou moeten doen om het snurken te beperken. Kortom: verbeter je leefpatroon en het snurken zal niet langer de nachtrust verstoren.