Snurken en sporten
Er zijn niet veel onderwerpen meer waar men niet over durft te spreken. Als er al een onderwerp is dan is een reden, van het niet durven bespreken, vaak schaamte. Snurken is zo’n onderwerp dat nogal eens het schaamrood naar de kaken kan doen stijgen. Snurken is namelijk zo onaantrekkelijk dat men dat niet graag bespreekt. Het liefst wil men zo charmant mogelijk voor de dag komen. Misschien helpt het als men weet dat snurken bij heel veel mensen voorkomt of dat er heus wel een remedie is tegen snurken.
Daar staat dan wel tegenover dat men openlijk uit moet komen voor het gesnurk. Alleen op die manier kan er iets aan gedaan worden.
Snurken
Als men ’s nachts in bed ligt en probeert te slapen, is de houding anders dan overdag. De lucht die men inademt gaat via de neusholte, de keelholte en de luchtpijp naar de longen. Door verschillende oorzaken kan er sprake zijn van een vernauwing op deze route van de mond naar de longen. Doordat men ligt wordt de opening van de luchtwegen al wat vernauwd. Deze vernauwing kan versterkt worden door het slapen op de rug, een van nature lang en slap zacht gehemelte en huig, roken en overgewicht. Zelf kan men nogal wat stappen ondernemen om het snurken te beperken. Éen belangrijke is het aanmeten van een andere levensstijl.
Sporten
Een andere manier van leven betekent meer dan wat vaker de trap nemen en het overslaan van de traktaties op het werk. Start met een gezond leefpatroon waarbij rekening gehouden wordt met gezonde voeding met voldoende vitamines en mineralen. Naast dit voedingspatroon begin je met sporten of met veel meer bewegen. Niet iedereen vindt sporten leuk en fijn, maar wandelen of fietsen kan ook best. Hier zit geen druk achter en je hoeft niet naar een sportschool. Je kan het zelfs samen doen en dat motiveert extra! Als je gezond leeft dan slaap je over het algemeen ook goed. Een goede nachtrust zorgt vervolgens weer voor een ontspannen begin van de dag en zo laat je die negatieve spiraal welke het snurken kan veroorzaken, verdwijnen.