Slaapmiddelen en snurken

Mensen die regelmatig last hebben van te hevig snurken, hebben vaak een minder diepe slaap dan gewenst. Hierdoor hebben ze moeite met opstaan en overdag een vermoeiend gevoel ondervinden. Om dan ’s avonds toch lekker te kunnen slapen wordt er dan naar een oplossing gezocht. Op zo’n moment kunnen er slaappillen in worden genomen. Er zijn de laatste jaren meerdere onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat het frequent gebruik van slaappillen een risico vormt. Af en toe een slaappil kan helpen om de nacht door te komen, maar het risico om er (te) afhankelijk van te worden is sterk aanwezig. Wat de effecten van slaappillen zijn op het snurken en hoe dat in zijn werk gaat lees je hieronder.

 

Slaappillen helpen niet om snurken tegen te gaan

Snurk tablettenSlaappillen zorgen er per definitie voor dat je ontspannen raakt. Ook de spieren in de neus en keel zullen daardoor ontspannen. Snurken wordt veroorzaakt door de ingeademde lucht die langs de luchtwegen glijdt en op die manier de spieren mee laat trillen. Op het moment dat de spieren te ontspannen zijn trillen ze nog harder mee. Het snurkgeluid zal dan toenemen. Tegelijkertijd kan er door het gebruik van slaappillen in combinatie met snurken een vicieuze cirkel ontstaan. Door het snurken kan je minder goed slapen. Hierdoor ben je vermoeider. Vervolgens los je die vermoeidheid op door slaappillen te gebruiken. Deze zullen echter je nog heviger laten snurken waardoor een oplossing voor het snurken en de vermoeidheid nog verder weg blijkt.

 

Kijk voor andere oplossingen

Een voordeel van de slaappillen kan zijn dat je in een echt diepe slaap terechtkomt waardoor je eindelijk de slaap krijgt die je nodig hebt. De kans is dan echter wel groter dat je dat luid(er) snurkend doet van voorheen. Er zijn veel producten op de markt verkrijgbaar die je zonder de slaappillen beter laten slapen en tegelijkertijd het snurken verminderen. Het anti snurk kussen bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je de perfecte houding aanneemt zodat je minder snurkt en dus dieper kan slapen. De anti snurk beugels zijn goed geschikt voor mensen die helemaal klaar zijn met het snurken. Ze worden voor het slapengaan in de mond geplaatst om de luchttoevoer te normaliseren. Daarnaast zijn de eenvoudig aan te brengen neuspleisters uitermate geschikt om het snurken tegen te gaan! Op deze manieren wordt het gebruik van de slaappillen tot een minimum beperkt!