Heerlijk, een beetje romantiek, een beetje verliefdheid en heerlijke sex. Wie wil dat niet? Liefst met enige regelmaat. Dus het is zaak dit vooral niet te verpesten.

 

Sex ontspant

Fotolia_52676239_XSEen van de grote voordelen van sex is dat het ontspant. Natuurlijk is het fijn om lekker te sexen, maar er is meer dan dat. Het is een prima lichaamsbeweging en gezond voor hart en bloedsomloop. Het is daarnaast ook goed voor de geest. Het ontlaadt letterlijk, zeker wanneer er sprake is gemeenschappelijke – en goede sex. De momenten er na kunnen echter alles weer, in ieder geval voor een deel van het stel, letterlijk teniet doen. Dat gebeurt wanneer een van de partners heerlijk ontspannen in slaap valt en binnen de kortste keren als lid van Greenpeace geroyeerd wordt. Het grote snurkfestijn is begonnen. Doordat men ontspannen is, zal men nog makkelijker en meer snurken dan normaal. Denk daar eens over na. Wat betekent dit en hoe kan dit voorkomen worden? Niet meer sexen? Uiteraard is dat niet de oplossing. Wel kan men moeite doen om het snurken tegen te gaan. Er bestaan heel wat middeltjes of hulpmiddelen die daarbij kunnen ondersteunen. Ga,voordat er sex is, op zoek naar hulpmiddelen. Probeer ze uit en verras jouw partner, na de sex, met geluidsvermindering.

 

Maak intimiteit intiemer

Doordat je bent gaan werken aan het snurken, geef je ook de boodschap af aan jouw partner dat je de opmerkingen over het snurken serieus neemt. Dat je dus van jouw partner houdt en bereidt bent verandering aan te brengen. In ieder geval om het te proberen. Besef daarbij dat een vermindering van 10 decibel geluid voor de ander voldoende kan zijn om in slaap te vallen. Natuurlijk moet het niet bij 10 db blijven. Er moet meer gebeuren. Laat intimiteit niet langer volgen door irritatie, maar door intieme stilte. Dan genieten vanaf dat moment twee partners van zowel de sex als de slaap. Dat zal niet alleen goed ontvangen worden. Het kan zelfs betekenen dat de terughoudendheid wat sex betreft bij de andere partner weg valt. Dus, hoe minder geronk, hoe meer kans op sex. Is dat de moeite waard om aan dat gezaag te gaan werken of niet? Daar hoeft toch niemand lang over na te denken.