Lost de rugligging het snurken op?

Fotolia_44032341_XSSnurken is natuurlijk niet abnormaal. Hele volksstammen openen iedere nacht weer hun houtzagerij en doen hun uiterste best de productie op gang te houden. Weer anderen liggen er naast en hopen vertwijfeld dat het stopt.

 

Hoe kan ik snurken voorkomen?

Er gaan heel wat fabels de wereld rond wanneer het thema snurken wordt aangesneden. Een van die fabels is dat men iemand uit de rugligging moet duwen omdat het dan stopt. Dat kan tijdelijk het geval zijn, maar al snel wordt de productie weer hervat. Wat kan dan wel helpen? Om mee te beginnen kan men snurkonderdrukkende producten, zoals een neusspreider aanschaffen en proberen. Of eigenlijk is dat stap twee. Stap een is te erkennen dat je snurkt. Velen blijven volharden dat ze of niet snurken of niet hard. Terwijl de leefwereld ‘s nachts regelmatig wakker wordt van het lawaai. Dus, erken dat je snurkt. Dat is geen verwijt, want velen snurken mee. Dan stap twee, doe er iets aan of probeer dat in ieder geval. Neem jouw partner serieus en laat dat zien. Zoals gezegd bestaan er middelen om het tegen te gaan. Dat is stap drie. Schaf een product aan en gebruik het vooral ook. Vaak zie je dat mensen zich wel laten aanzetten om het aan te schaffen, maar er al snel geen gebruik meer van maken.

 

Het ergst is het wanneer men op de rug ligt

De rugligging geeft blijkbaar zoveel ruimte aan het geluid, dat het snurken het ergst is wanneer mensen op hun rug liggen. Gezien het feit dat het lichaam het nodig heeft dat het regelmatig draait in de slaap, is vastbinden op een zij of op de buik geen optie, vaak wordt een rugband als middel tegen snurken gekozen.

Feit is ook dat snurkers extra veel kabaal produceren wanneer ze aan de borrel zijn geweest. Dit betekent niet dat men vanaf nu alcoholvrij moet gaan leven. Maar wel dat men beseft wat er gebeurt. Het gebruik van anti snurk spray kan helpen. Of van een ander product.

Of praat er eens met de huisarts over. Zeker wanneer je je ‘s ochtends regelmatig in plaats van uitgeslapen en fris moe voelt. Dat kan betekenen dat je te weinig slaap krijgt. Of dat er sprake kan zijn van apneu, waardoor je ook fors snurkt. Wat je ook doet, doe het niet zo maar. Informeer je goed, ga er mee aan de slag en probeer hulpmiddelen. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan uit liefde voor jouw partner.