Snurken in relatie tot roken

Snurken is een veelvuldig voorkomend iets. Bij zowel mannen als vrouwen. Snurken wordt versterkt door roken. Ook als men een paar biertjes of een paar glazen wijn, zeker in combinatie met roken, heeft gehad wordt het snurken heviger. Laten we vaststellen dat men niet bewust snurkt, dat het de partner kan storen en dat er iets tegen te doen valt. Men kan snurken voorkomen, dat weten we inmiddels. De vraag is natuurlijk hoe?

 

Niet meer roken en/of drinken?

Roken en snurkenStel men stopt met roken. Afgezien van het feit dat dat op zich zelf gezond is kan dat het snurken tegengaan. Men zal op den duur minder hard en heftig snurken. Dat heeft dus een positief effect.

Stel men stopt met drinken van alcoholische drank. Ook dat kan hard snurken verhelpen. Dus ook dat heeft een positief effect.

Wat natuurlijk ook speelt is de vraag of men met alles moet stoppen om het snurken te voorkomen. Men kan ook overwegen om met roken te stoppen, iets meer te bewegen en gezonder te eten. Met name zij die iets te veel aan spiermassa met zich meedragen zouden kunnen overwegen iets af te vallen. Dat helpt allemaal om snurken tegen te gaan.

 

Te dik?

Feit is dat mensen die stoppen met roken al snel kilo’s erbij krijgen. Dat is geen goede zaak. Het moet daarom een samenspel worden van verschillende maatregelen. Laten we beginnen bij het begin. Je wilt minder hard snurken of liefst niet meer snurken. Je hebt al verschillende middeltjes geprobeerd en het heeft niet zo veel geholpen. Dus nu wordt een plan de campagne opgesteld.

  1. Minder roken
  2. Meer bewegen
  3. Gezondere voeding, zoals meer groente en fruit
  4. Een neusspreider
  5. Na de partner naar bed gaan.

Elke dag goed noteren wat er de afgelopen nacht is gebeurd, dus een snurk dagboek beginnen. Heeft het effect?

 

Dagboek

Misschien lijkt dit wat te veel van het goede, maar het helpt om inzicht te krijgen in welke effecten er optreden als men zich aan de 5 voornemens houdt en wat als men er van afwijkt. Bijvoorbeeld, na een avondje stappen blijkt dat het gesnurk weer op het oude niveau terug is. Dit bewijst dat het 5 stappen plan dus werkt. Belangrijk om te weten. Zeker ook om te voorkomen dat men na een dergelijke uitschieter denkt dat het toch niets oplevert. Durf er voor te gaan en zie welk positief effect het heeft.