Hypnose tegen snurken: het proberen waard!

Snurken is een probleem dat velen bezighoudt. En niet zonder reden. Voor degene die snurkt is het bijzonder vervelend omdat het de partner vaak belast,meer nog dan hem of haarzelf. En dat kan tot grotere relatieproblemen leiden dan u zich misschien kunt voorstellen. En dan is er nog de categorie snurkers die een wezenlijk probleem heeft, namelijk degenen die leiden aan slaap apneu. Een neurologische slaap stoornis die met snurken gepaard gaat en tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden. En dan zijn er de wetenschappers die zich het hoofd breken over oplossingen hiervoor.

HypnoseNaast de serieuze wetenschappers zijn er ook de semi wetenschappers, de alternatieve genezers, de kwakzalvers en de gewiekste verkopers die zich op de markt van het snurken begeven. Bij het onderzoeken van oplossingen tegen snurken is een kritische en nuchtere houding dan ook geen overbodige luxe. Het is het niet de bedoeling u hier angst aan te jagen en niemand te vertrouwen. Maar een waarschuwing uw gezonde verstand te gebruiken is nooit verkeerd.

Dat geldt ook voor een methode die wordt aangeprezen door enkelen, namelijk hypnose tegen snurken. In feite zijn hiervoor twee insteken te onderscheiden. De vorm waarbij hypnose wordt toegepast direct op het snurken zelf. De persoon in kwestie wordt onder hypnose gebracht en het eindresultaat zou moeten zijn dat het snurken stopt. Sommige mensen zweren erbij; anderen zijn sceptisch en hebben nog geen resultaat mogen ervaren.

Een andere insteek is die waarbij de hypnose zich richt op de oorzaken van het snurken. Bijvoorbeeld op overgewicht of op het stoppen met roken. Door middel van hypnose technieken wordt de cliënt geholpen om iets te doen aan overgewicht. En zoals u wellicht weet is overgewicht een belangrijke oorzaak van snurken. Hetzelfde geldt voor andere oorzaken van snurken, zoals roken en drinken. Een hypnotherapeut kan helpen bij het onder de knie krijgen van deze problemen en daarmee het snurken wellicht ook verhelpen.

Het kan geen kwaad om deze methode te proberen, want in dit geval is het zeker zo ‘baat het niet dan schaadt het niet’. En als het werkt, is deze methode een heel fijne oplossing, fijner dan te moeten blijven rommelen met allerlei hulpmiddelen die het snurken tegengaan maar niet echt weghalen.