Huisdier belangrijke oorzaak snurken

Iedereen snurkt in zijn of haar slaap wel een beetje. Voor sommige mensen vormt het snurken echter een groot probleem waar hele relaties onder lijden. Er zijn meerdere oorzaken mogelijk die iemand laten snurken. Een mogelijkheid waar niet veel mensen rekening mee houden, maar die wel degelijk van invloed kan zijn op het snurkgedrag is het geliefde huisdier.

 

Huisdieren kunnen een probleem zijn

Huisdier en snurkenVooral honden en katten zijn onze beste vrienden. Maar tegelijkertijd zijn veel mensen ook in meer of mindere mate allergisch voor de beesten. De vachten van de honden en katten zitten vaak vol met allerlei kleine deeltjes waar mensen niet goed op reageren. Bij de meeste mensen valt deze allergische reactie alleszins mee, maar bij een enkeling kan het leiden tot fysieke problemen. Eén van die problemen kan het feit zijn dat je er meer door gaat snurken. Er zijn een aantal onderzoeken geweest waaruit bleek dat als je opgroeit met een hond, er op latere leeftijd een grotere kans bestaat dat je een flinke snurker bent. Deze verhoogde kans geldt echter niet voor alle mensen.

 

Hoe krijg je een verhoogde kans op snurkproblemen?

Op het moment dat je als kind wordt blootgesteld aan de haren en huidschilfers van honden en katten heb je een verhoogd risico op snurkproblemen. Dit komt doordat de allergische zwelling voor de deeltjes van de huisdieren je mond-, neus- en keelholtes kan laten zwellen. Dit helemaal niet desastreus te zijn. Het wordt echter wel een probleem als dit op jonge leeftijd gebeurt waardoor de zwelling een permanent karakter kan krijgen. De luchtpijp, bijvoorbeeld, kan op een serieuze manier vernauwd raken wat het snurken op latere leeftijd bevordert. Je snurkt namelijk op het moment dat lucht langs de (te) ontspannen spieren in je gehemelte voert en daar de spieren mee laat vibreren. Op het moment dat het daarbinnen vernauwd is, neemt de kans aanzienlijk toe dat je een snurker wordt. Als het heel erg vernauwd is door de allergische zwellingen kan het zelfs gevaarlijk zijn. Zodra je dat vermoedt dien je meteen naar de dokter te gaan.

Omdat huisdieren zo ingeburgerd zijn in onze cultuur en ze ons zoveel liefde geven denken mensen zelden na over de invloed van de dieren. Maar om snurken te voorkomen is het nuttig om wel goed over gevolgen na te denken. Het snurken verhelpen is tegenwoordig gelukkig goed mogelijk met de nieuwste technieken en producten!