Snurken en flauwvallen: een vervelende combinatie

Snurken is voor veel mensen een serieus probleem. De snurker wordt soms zelf wakker van zijn of haar gesnurk. Nog vaker is het zo dat de partner of slaapkamergenoot veel geluidsoverlast ondervindt van de snurker waardoor er een vervelende sfeer kan ontstaan. Het is misschien wat minder bekend, maar ook na het flauwvallen kan iemand last hebben van extreme snurkgeluiden. Wanneer men veel flauwvalt is het verstandig om even naar de dokter te gaan.

 

Geen paniek

Flauwvallen en snurkenFlauwvallen hoeft niet al te ernstig te zijn, maar veel mensen schrikken er wel van. Het betekent dat er tijdelijk te weinig bloed naar de hersenen gaat waardoor het zwart voor de ogen wordt en iemand voor een korte of langere periode van de wereld was. Men kan dan heftig gaan snurken doordat de ademhaling niet helemaal lekker verloopt. De luchtpijp kan vernauwd raken waardoor er trillende geluiden in het gehemelte ontstaan. Dit hoeft niet ernstig te zijn, maar in een enkel geval kan het een symptoom van lichte of serieuze hartklachten zijn. Voor de meeste mensen geldt echter dat snurken tijdens het flauwvallen een hele normale reactie is. Het is dan ook niets om je voor te schamen. Het belangrijkste is dat je zo snel mogelijk een glaasje water drinkt en je weer bewust wordt van de wereld om je heen!

 

Snurken verhelpen: gemakkelijker dan gedacht

Gelukkig zijn er meerdere middelen tegen snurken waardoor iemand weer kan genieten van een goede nachtrust. Want dat slapen zeer belangrijk is voor het goed functioneren van iemand: daar is iedereen het wel over eens! Voor de degene die naast de snurker liggen kan het handig zijn om anti snurk oordopjes in te doen waardoor de geluidsoverlast beperkt wordt. De snurker zelf kan het snurken tegen gaan door een anti snurk beugel voor het slapen in zijn mond te plaatsen. Hierdoor wordt de kaak wat naar voren geschoven wat het snurken moet verminderen. Daarnaast bestaat er voor mensen met een niet geheel intact gebit ook de mogelijkheid om een tong stabilisator te gebruiken om hetzelfde effect te bereiken. Ook een neusvleugel kan helpen om het snurkprobleem op te lossen. Bij al deze producten geldt dat er geprobeerd wordt om de ingeademde lucht minder te laten trillen met de spieren in de keel. Op deze manier kan het snurken voorkomen worden. Na het flauwvallen zal echter goed gekeken moeten worden of deze producten nog wel nodig zijn!