Drank en snurken

Snurken kan ontstaan door verschillende oorzaken, alcohol is er daar één van. Alcohol heeft namelijk een verdovende werking dat ervoor zorgt dat spieren verslappen, dus ook de spieren van de keelholte. Dit heeft tot gevolg dat bijvoorbeeld de keelholte opengehouden wordt wat het produceren van gesnurk vereenvoudigt. Daarbij worden weefsels slapper door alcoholgebruik en die kunnen gaan trillen. Die trilling zorgt voor het typische geluid bij het snurken. Kortom, het drinken van alcohol kan ervoor zorgen dat er sneller, meer en harder gesnurkt wordt. Als er dus al sprake is van snurken, doet men er verstandig aan het drinken van alcohol te beperken tot maximaal twee glazen per dag. Het beste is natuurlijk helemaal te stoppen met drinken van alcohol. Niet alleen snurken is een gevolg van het nuttigen van alcohol, het kan ook de controle op de ademhaling belemmeren. Tenslotte hoort de snurker zichzelf niet meer snurken omdat deze verdoofd is door de alcohol. Dit kan vervolgens voor nog meer irritatie zorgen bij de partner.

Tips tegen snurken na het drinken van alcohol

Drank en snurkenNaast de gebruikelijke tips die men na kan leven om snurken tegen te gaan (goed lichaamsgewicht, niet roken, voldoende bewegen en gezond eten), zijn er eigenlijk de gebruikelijke hulpmiddelen die eventueel soelaas zouden kunnen bieden. Een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat de partner er geen last van heeft (oordopjes) of een middel die de mond van de snurker corrigeert tijdens de slaap (anti snurk beugel). Keuze genoeg en voor iedere snurker is er wel een oplossing te vinden. Mocht dat niet lukken dan zou een bezoek aan de KNO-arts misschien een optie zijn. Het is alleen vreemd om naar de KNO-arts te gaan als men zeker weet dat het aan de alcohol ligt. Dan is er feitelijk maar één oplossing mogelijk.

Oplossing

Als er alleen maar gesnurkt wordt nadat er alcohol is gedronken, is het probleem duidelijk en ook de oplossing: stoppen met drinken. Dit kan eenvoudig maar dat is het niet voor iedereen. Als het niet alleen lukt, zijn er veel instanties die je daarbij van dienst kunnen zijn. Een bezoek aan de huisarts is dan aan te raden. Deze weet waar je terecht kan. Is alcohol drinken één van de redenen van het gesnurk, dan zullen de andere redenen ook aangepakt moeten worden.

Succes!